19.10.2016 09:31

Mokhtar: "Ik was geen mens, ik was handel"

Younes Mokhtar zet zijn ploeg op voorsprong na een mooie individuele actie. Danny Holla is op de achtergrond onderweg om het feestje mee te vieren. (16-10-2016)
Younes Mokhtar zet zijn ploeg op voorsprong na een mooie individuele actie. Danny Holla is op de achtergrond onderweg om het feestje mee te vieren. (16-10-2016)

Youness Mokhtar blijft herhalen dat hij met een vervelend gevoel is vertrokken bij FC Twente. De club dirigeerde de aanvaller destijds naar de uitgang vanwege een contract met investeringsmaatschappij Doyen. Al-Nassr werd op dat moment de nieuwe werkgever van Mokhtar.

"In augustus 2015 kwam trainer Alfred Schreuder mij het persoonlijk vertellen. Ik kon beter op zoek gaan naar een andere club. Ik wilde zelf nog een jaar blijven en de trainer had me in de voorbereiding vertelt dat hij me goed kon gebruiken. Een paar weken later wilden ze van me af. Het was een heel moeilijke periode voor mij, ik kwam op de tribune terecht en werd in de media weggezet als een lastige jongen die niet hard genoeg trainde", vertelt de speler van PEC Zwolle aan Voetbal International.

Pas na zijn vertrek viel alles op zijn plaats voor Mokhtar. "Ik werd langzaam naar de uitgang geduwd. Omdat ik onderdeel was van de Doyen Group moest de club mij wel verkopen, anders zou het een fikse boete krijgen van de investeringsmaatschappij. Ik was geen mens, ik was handel. Eerlijk gezegd was ik toen wel even klaar met alles, ik wilde gewoon weg van alle oneerlijkheid." Afgelopen weekend haalde Mokhtar zijn gram met een doelpunt tegen Twente (2-2).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner