19.10.2016 11:12

Scheidsrechters kritisch naar BSBV-voorzitter

Peter van Dongen heeft zich als voorzitter van Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV) niet populair gemaakt bij enkele scheidsrechters. Reinold Wiedemeijer, Björn Kuipers, Danny Makkelie, Pieter Vink, Eric Braamhaar en Richard Liesveld zijn verbaasd over de uitspraken van de preses.

Het zestal besloot eerder op te stappen uit de belangenvereniging. Van Dongen wekte de suggestie dat de arbiters waren vertrokken omdat ze niet voldoende extra geld kregen. "Het lijkt erop dat de voorzitter de leden die besluiten hun lidmaatschap op te zeggen een trap na geeft", zo geeft het zestal in een gezamenlijke reactie aan tegenover De Telegraaf.

"Vervolgens laat hij zich verleiden tot het geven van interne informatie. En tot slot wordt bij boos als er aan zijn integriteit zou worden getwijfeld. Maar zijn integriteit stelt hij met dit artikel in de krant zelf ter discussie. Wij verlagen ons niet tot inhoudelijk reageren in de pers, maar zijn bereid dat in een gesprek met de KNVB en de BSBV te doen."

"We willen wel zeggen zeer teleurgesteld te zijn dat de hele arbitrage en daardoor ook de KNVB door Van Dongen in een kwaad daglicht is gesteld. Nota bene door een eenmansactie van de voorzitter van de belangenvereniging."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner