21.10.2016 09:00

Maaskant: "Bij Groningen wel eisend blijven"

NAC Breda-trainer Robert Maaskant kijkt vanaf de zijkant toe tijdens het competitieduel Helmond Sport - NAC Breda. (28-08-2015)
NAC Breda-trainer Robert Maaskant kijkt vanaf de zijkant toe tijdens het competitieduel Helmond Sport - NAC Breda. (28-08-2015)

FC Groningen verkeert in zwaar weer na een slechte start in de Eredivisie. Hoofdtrainer Ernest Faber moet de club in de komende periode wegkrijgen uit de onderste regionen. FC Groningen staat met zes punten in de degradatiezone.

"Als je maar één keer wint in negen wedstrijden, kom je hier niet snel weer uit", zo reageert oud-trainer Robert Maaskant op de kwestie tegenover Voetbal International. "Uiteindelijk komen ze deze crisis wel te boven omdat de selectie van Faber genoeg kwaliteit heeft en er rust is binnen de club. Maar ze moeten nu niet met z'n allen gaan roepen dat het wel goed komt. Verlies mag je nooit accepteren, ze moeten bij FC Groningen wel eisend blijven."

De 71-jarige Azing Griever, voormalig doelman van de Groningers, is minder positief gestemd dan Maaskant. "FC Groningen heeft te weinig kwaliteit om snel uit deze crisis te komen. Er zit te weinig creativiteit in deze selectie en voor de subtop schieten ze absoluut tekort. Ik zie geen vastigheden en ook geen aanknopingspunten waarmee de club snel betere resultaten zal halen." Voor de Groningers staat er zondag een thuiswedstrijd tegen AZ Alkmaar op het programma.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner