21.10.2016 09:16

Van der Lely hervindt passie voor voetbal

Jeroen van der Lely (l.) en Ludcinio Marengo (r.) gaan voor de bal tijdens het competitieduel FC Twente - ADO Den Haag (17-09-2016).
Jeroen van der Lely (l.) en Ludcinio Marengo (r.) gaan voor de bal tijdens het competitieduel FC Twente - ADO Den Haag (17-09-2016).

Jeroen van der Lely baarde anderhalf seizoen geleden opzien door aan te geven te stoppen als professioneel voetballer. Van der Lely kwam snel terug op de beslissing en is nu een vaste speler van het eerste elftal van FC Twente.

Vorig seizoen maakte Van der Lely (20) aardig wat minuten door de blessuregevoeligheid van Robbert Schilder. Op dit moment moet hij zich vaak tevredenstellen met een invalbeurt. "Ik snap nog steeds dat ik die keus toen heb gemaakt. Ik droomde van de top van Engeland, maar ik kwam bij het eerste van FC Twente en dacht: als ik hier al niet mee kan komen, hoe moet het dan vader?"

"Hoe lager jouw niveau wordt ten opzichte van anderen, hoe meer fouten je maakt. Dan denk je: ik ben eigenlijk helemaal niet zo goed. Nu ben ik wijzer, stoppen met voetbal was niet de oplossing. Ik keek op televisie naar wedstrijden en bedacht me dat het toch wel heel leuk was. Zo moest ik er weer tegenaan kijken, iets dat leuk is om te doen."

"De passie is er nu weer helemaal. Ik weet inmiddels ook dat als je elke dag alles geeft, je echt grote stappen maakt. Als je geen pass kunt geven over tien meter, train je daarop, dan lukt het uiteindelijk. Het is natuurlijk ook een kwestie van aanleg. Ik ben geen Messi, maar ik kan wel wat met de bal. Maar nog steeds vind ik dat er veel mooie dingen buiten het voetbal zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner