21.10.2016 09:32

Van Polen: "Zeker niet op deze plek eindigen"

Bram van Polen loopt teleurgesteld het veld af na de dikke nederlaag tegen PSV. (20-08-2016)
Bram van Polen loopt teleurgesteld het veld af na de dikke nederlaag tegen PSV. (20-08-2016)

Bram van Polen zit ondanks de laatste plek voor PEC Zwolle vol vertrouwen. Na negen wedstrijden beschikken de Zwollenaren over zes punten. Op doelsaldo staan de Blauwvingers onderaan in de Eredivisie. De aanvoerder geeft desondanks niet op.

De competitiestart van PEC Zwolle was tegenvallend. "Dat kun je wel zeggen. Al hebben we best een lastige reeks gehad. Als je dezelfde duels van nu en afgelopen seizoen tegen elkaar afzet, hebben we niet eens veel minder punten gehaald. Al zijn dat slechts de feiten. Daarmee wil ik geen excuus aanvoeren", vertelt de vleugelverdediger aan De Telegraaf.

"De periode voor ADO-thuis, na zeven keer niet gewonnen te hebben, was die crisis er wel hoor. Je merkte dat er echt wat druk op zat. Ten eerste was het voetbal heel slecht en ten tweede kwamen er ook geen punten binnen. We hebben ook veel jongens lopen die óf het ritme van een volledig Eredivisie-seizoen nog niet eerder hebben meegemaakt óf die er heel lang uit zijn geweest door onder meer blessures."

"Gelukkig pakten we het de laatste duels aardig op. Het is nu echt weer wat rustiger. Het vertrouwen is toegenomen." In de komende weken staan wedstrijden tegen Excelsior, Go Ahead Eagles en Roda JC op de planning. "We moeten de komende weken stappen zetten richting de middenmoot. We hebben een selectie die zeker niet op deze plek gaat eindigen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner