22.10.2016 20:25

FC Twente boekt benauwde zege in Deventer

Yaw Yeboah kan juichen na het scoren van de 0-1 tijdens het competitieduel Go Ahead Eagles - FC Twente (22-10-2016).

Zonder denderend te spelen heeft FC Twente zaterdagavond drie punten opgehaald in Deventer. De Tukkers konden vooral in de tweede helft niet tippen aan de werklust van Go Ahead Eagles, maar hielden stand: 0-2.

De wedstrijd begon knallend in de Adelaarshorst. Aanvoerder Sander Duits kreeg al na vier minuten geel na een stevige tackle, Yaw Yeboah scoorde vlak daarna bijna de 0-1. Met een pittig schot in de korte hoek zette hij Theo Zwarthoed aan het werk, maar die had een antwoord op de schuiver. FC Twente bleef sterker, alhoewel Go Ahead op het middenveld aardig mee bleef doen. De kansen waren voor de Tukkers, die echter vlak voor rust pas de 0-1 vonden. Enes Ünal toonde zich sterk in het duel, bereikte Yeboah, die de korte hoek vond achter Zwarthoed: 0-1.

De tweede helft begon met minder vuurwerk, pas na een uur spelen veerden de supporters in de Adelaarshorst op. Sander Fischer torende boven alles en iedereen uit na een corner, maar zijn harde kopbal scheerde over de lat boven Nick Marsman. Go Ahead bleef beter in het tweede bedrijf, maar liep zichzelf soms voorbij in de zoektocht naar doelpunten. Zo werd Bersant Celina volledig vrijgelaten in de zestien, maar de international van Kosovo raakte voor de tweede keer in de wedstrijd de paal. De gehuurde aanvaller van Manchester City kreeg vlak voor tijd alsnog loon naar werken, met een bekeken schot maakte hij een einde aan de illusies van Go Ahead: 0-2. Vlak voor tijd kreeg invaller Jarchinio Antonia nog een rode kaart, nadat hij in een onbezonnen actie op de enkels van Stefan Thesker sprong.

Door de overwinning doet FC Twente hoogstwaarschijnlijk goede zaken in de subtop van Nederland, maar de ploeg is nog enkele seizoenen uitgesloten van Europees voetbal. Toch kunnen de Tukkers strijden voor de eer in de top vijf. Go Ahead ziet de degradatiezone na de nederlaag dichterbij komen.

Door: Jos Boesveld