23.10.2016 20:37

Ziyech na assist: "Kan genieten van Dolberg"

Hakim Ziyech (.) wordt overeind geholpen door landgenoot en tegenstander in De Klassieker: Karim El Ahmadi (r.). (23-10-2016)
Hakim Ziyech (.) wordt overeind geholpen door landgenoot en tegenstander in De Klassieker: Karim El Ahmadi (r.). (23-10-2016)

Hakim Ziyech speelde zondagmiddag zijn eerste Klassieker sinds zijn overstap naar Ajax. De middenvelder zat niet lekker in de wedstrijd, maar was wel beslissend met een assist. Kasper Dolberg maakte zijn pass prachtig af.

"Ik gaf hem inderdaad wel de bal, maar hoe hij het afmaakt, daar kan ik alleen maar van genieten. Ik zat zelf niet lekker in de wedstrijd, maar gelukkig kon ik toch nog bepalend zijn met die pass op Dolberg", aldus Ziyech in gesprek met de NOS.

Ziyech vond dat Ajax een zeer moeizame eerste helft speelde in De Kuip, maar in de tweede helft al beter voor de dag kwam. "We voetbalden niet echt en je zag dat Feyenoord wat druk op ons gaf. We hadden wel een paar mogelijkheden om eruit te komen, maar dat deden we niet vaak. In de tweede helft begonnen we beter te voetballen en hebben we er meer strijd in gegooid."

Op het drukke middenveld werden soms felle duels afgewerkt. Ziyech heeft daar geen moeite mee. "Het ging er inderdaad soms hard aan toe op het middenveld, maar dat hoort bij de wedstrijd. Ik denk dat we een boel leuke duels hebben uitgevochten vandaag." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner