24.10.2016 12:30

Speler van de Week: Denzel Dumfries

Sparta Rotterdam presteert op dit moment goed in de Eredivisie en daar is Denzel Dumfries geen uitzondering op. In de tiende speelronde is hij door Voetbal.com beoordeeld met een 8. Dat maakt hem tot onze Speler van de Week.

Veel sterkhouders
Het afgelopen weekend stond in het teken van De Klassieker, De Gelderse derby, het goede spel van sc Heerenveen, maar bijna was daar ook de stunt van Sparta Rotterdam tegen landskampioen PSV. Sparta leek Eindhoven te verlaten met een punt, maar dankzij een laat doelpunt van Bart Ramselaar bleven de punten in Brabant. Onder meer Sam Larsson, Jerry St. Juste, Bryan Linssen en Roy Kortsmit kregen van de beoordelaars van Voetbal.com afgelopen weekend een 7,5, maar Spartaan Dumfries bezorgde Luciano Narsingh en Gastón Pereiro een dusdanig zware avond dat hij met een 8 werd verkozen tot Speler van de Week.

Moderne back
Dumfries heeft alles wat een moderne back nodig heeft én meer. De mandekker heeft lengte (189cm), snelheid en duelkracht. Geen enkele buitenspeler heeft het makkelijk tegen Dumfries, die naar verluidt al een aantal keer is bekeken door PSV. Zaterdagavond bleek Dumfries, samen met doelman Roy Kortsmit, wederom erg belangrijk te zijn voor Sparta, want de Eindhovenaren wisten pas dertien minuten voor tijd het doel te vinden. Daar konden Dumfries en Kortsmit overigens weinig aan doen, want de pass van Luuk de Jong was uitstekend en de afronding van Ramselaar nog beter.

Onverzettelijkheid
De verdediger van Sparta bleef zaterdagavond negentig minuten staan, maar dat was opmerkelijk. Na ruim een uur spelen leek Dumfries een blessure op te lopen na een duel met Joshua Brenet. De rechtsback leek gewisseld te moeten worden, maar op het moment dat de verzorger van Sparta het veld in wilde komen besloot Dumfries om toch maar op te staan en door te spelen. Scheidsrechter Jochem Kamphuis verzocht Dumfries toch het veld te verlaten voor een blessurebehandeling. Sparta-trainer Alex Pastoor leek Sherel Floranus klaar te maken voor een invalbeurt, maar Dumfries wilde daar niets van weten. Op wilskracht speelde Dumfries vervolgens het duel uit.

Nederlandse Arubaan
​Dumfries liet zaterdagavond een sterke indruk achter, maar dat Dumfries goed kan voetballen had de nationale ploeg van Aruba in 2014 al gezien. De twintigjarige verdediger speelde destijds twee oefeninterlands namens Aruba, maar sindsdien kwam hij niet meer in actie voor dat land. Eerder dit jaar besloot hij namelijk om van voetbalnationaliteit te veranderen en inmiddels kwam hij tweemaal uit voor Oranje Onder 20. Wellicht zien we Dumfries in de toekomst dus terug in het Nederlands elftal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner