24.10.2016 22:07

Slagveer denkt aan vertrek bij sc Heerenveen

Luciano Slagveer (r.) probeert voorbij Quincy Owusu-Abeyie (l.) te komen tijdens het duel van sc Heerenveen bij NEC Nijmegen. (20-08-2016)
Luciano Slagveer (r.) probeert voorbij Quincy Owusu-Abeyie (l.) te komen tijdens het duel van sc Heerenveen bij NEC Nijmegen. (20-08-2016)

SC Heerenveen is de grote verrassing van de Eredivisie. De ploeg van Jurgen Streppel draait als een tierelier. De oefenmeester heeft zijn ideale basisformatie gevonden en Luciano Slagveer moet genoegen nemen met een rol als reserve. De buitenspeler heeft echter geen eindeloos geduld.

Slagveer begon het seizoen als basisspeler bij Heerenveen, maar is sinds begin september verzekerd van een plaats op de wisselbank. De aanvaller is niet plan om er met de pet naar te gaan gooien en wacht op zijn kans. "Ik moet ervoor zorgen dat ik er sta zodra ik er moet staan. Je wilt namelijk in het veld staan, inbreng hebben", aldus de 23-jarige Slagveer in gesprek met het Friesch Dagblad.

Arber Zeneli heeft ook dit seizoen de concurrentiestrijd met Slagveer gewonnen. De Zweed werd vorig jaar in de winterstop aangetrokken door de Friezen. "Hij kwam voor mijn positie, dat was duidelijk. Vanaf dat moment was ik bankzitter. Of dat terecht was? Ik had een goed anderhalf seizoen achter de rug waarin ik veel gescoord had, dus ja, vreemd vond ik het wel. Het is duidelijk dat ik na de winterstop wil spelen. Het liefst bij Heerenveen, maar zo niet, dan maar ergens anders."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner