24.10.2016 22:20

Clubleiding Go Ahead hekelt misdragende fans

De clubleiding van Go Ahead Eagles is niet te spreken over het gedrag van een deel van de eigen supporters. In het duel met FC Twente was het opnieuw onrustig op de tribunes van De Adelaarshorst. In een statement laat de club weten 'het gedrag van enkele zogenaamde supporters meer dan zat' te zijn.

Vooral naast het uitvak met supporters van FC Twente vonden er de nodige incidenten plaats. "Zo werd er met voorwerpen en vloeistoffen gegooid, is er een steward mishandeld, werd een medewerker van de supportersvereniging agressief bejegend en werden er respectloze vuurwerkgeluiden gemaakt", zo meldt Go Ahead op de eigen website.

"Hoewel dit het gedrag is van een enkeling, heeft het grote gevolgen voor het gevoel van veiligheid en welbehagen van vrijwilligers, stewards en goedwillend publiek in het stadion. De geweldige – vaak Engels genoemde – sfeer in het stadion wordt gemaakt door de goedwillende 99,9% van het Eagles-publiek."

De clubleiding van Go Ahead Eagles laat weten intensief onderzoek te doen naar misdragende supporters. De daders zullen op gepaste wijze bestraft worden, omdat zij de naam van de club ernstig in diskrediet hebben gebracht. "De club distantieert zich van alle vormen van respectloos gedrag richting vrijwilligers of mede-voetbalfans."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner