25.10.2016 10:00

TvdW: sc Heerenveen draait op volle toeren

Elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Op basis van deze verzamelde cijfers komen wij met een Team van de Week. Het gemiddelde cijfer per speler staat vermeld in de spelersranking, waarbij we aan het eind van het seizoen de balans opmaken.

SC Heerenveen is na tien speelronden de verrassende, maar ook zeker terechte nummer drie van de Eredivisie. De goede prestaties van de Noordelingen zijn ook terug te zien in de voorgaande en deze editie van het Team van de Week. Om te beginnen met Jerry St. Juste. De verdediger miste nog geen wedstrijd van de Friezen en wist in de wedstrijd van afgelopen weekend ook zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken. St Juste scoorde de 3-1 op aangeven van Stefano Marzo. Met een 7.38 is St. Juste samen met Karim El Ahmadi de beste speler van afgelopen weekend.

Naast St. Juste zien we ook aanvoerder Stijn Schaars en aanvaller Sam Larsson in het Team van de Week. Larsson was met een assist en een doelpunt één van de uitblinkers van sc Heerenveen tegen Heracles. Hij scoorde daarmee een 7.25 als cijfer en dat is net iets hoger dan de 7.13 van middenvelder en teamgenoot Schaars.

Twee andere spelers uit het noorden, Hans Hateboer en Bryan Linssen, maken hun debuut in het Team van de Week. Het tweetal speelde een prima wedstrijd voor FC Groningen, waarin AZ met lege handen naar huis werd gestuurd. Door de overwinning van Groningen op AZ verlaat de ploeg uit Groningen de laatste plaats. Hateboer verzorgde de assist bij de goal van Linssen, waarna Linssen in de tweede helft ook aangever was bij een doelpunt, namelijk die van Tom van Weert.

De Klassieker

De meeste voetballiefhebbers keken reikhalzend uit naar de eerste Klassieker van dit seizoen. Feyenoord deed zichzelf in de eigen Kuip tekort tegen Ajax. De Amsterdammers kwamen tien minuten na rust op een 0-1 voorsprong door de jonge Deen Kasper Dolberg. De begaafde spits ronde op fantastische wijze af en dompelde de Kuip in rouw. Toch kwam Feyenoord vijf minuten voor tijd nog langszij.

Op aangeven van invaller Eljero Elia kopte Dirk Kuyt de gelijkmaker tegen de touwen. Karim El Ahmadi speelde voor Feyenoord een prima wedstrijd en keert niet voor de eerste keer weer terug in het Team van de Week. De middenvelder uit Marokko krijgt een 7.38 voor zijn optreden. Ook Davinson Sánchez, de laatste drie weken vaste basisspeler van het Team van de Week, is met een 7.13 uitstekend op dreef.

Sparta blijft verrassen

PSV had zaterdag een lastige kluif aan het goed presterende Sparta Rotterdam. Pas een klein kwartier voor tijd maakte Bart Ramselaar de bevrijdende 1-0, wat later genoeg was voor de overwinning. Dat PSV zoveel moeite had met de Spartanen had te maken met het goede optreden van Sparta-doelman Roy Kortsmit en verdediger Denzel Dumfries. Kortsmit krijgt een 7.25 gemiddeld voor zijn optreden, Dumfries een 7.13.

Tot slot nog één naam die we niet genoemd hebben: Kamohelo Mokotjo. De middenvelder van FC Twente zette de lijnen uit tegen Go Ahead Eagles, de wedstrijd die de Tukkers met 0-2 wonnen. Mokotjo stijgt daarmee op de spelersranking. Mokotjo staat samen met teamgenoot Bersant Celina op een elfde plaats. De spelersranking wordt aangevoerd door Karim El Ahmadi, die over tien wedstrijden een gemiddelde van 6.89 behaalde.

Door: Thomas Mulder