25.10.2016 13:48

De Zeeuw stopt definitief met voetballen

Demy de Zeeuw heeft zijn schoenen aan de wilgen gehangen. De oud-international speelde tot de zomer van 2015 bij NAC, maar kon daarna geen nieuwe club vinden. De Zeeuw gaat zich volledig op het zakenleven richten.

Het merk Balr., dat hij met onder meer Eljero Elia en Gregory van der Wiel is gestart, krijgt de volledige aandacht van De Zeeuw. "Ik ben nu wel ex-voetballer. Die keuze kan ik inmiddels bevestigen", aldus 33-jarige middenvelder in gesprek met Quote.

De Zeeuw kende zijn beste tijd in de Eredivisie. Bij AZ en Ajax werd hij kampioen van Nederland, waardoor hij ook 27 keer het shirt van Oranje mocht aantrekken. De Zeeuw speelde een WK en een EK. Op het succesvolle WK van 2010 in Zuid-Afrika, mocht hij zelfs starten in de halve finale tegen Uruguay. Hij haalde het einde van de wedstrijd niet, door een schop in het gezicht van Martin Cáceres.

"De halve finale van het WK tegen Uruguay was het hoogtepunt, maar ik heb daar ook een hele nare ervaring gehad met die schop in mijn gezicht. Daar heb ik veel last van gehad. De dertigste landstitel met Ajax was ook een hoogtepunt."

In zijn carrière speelde De Zeeuw 383 officiële wedstrijden. Hierin scoorde hij 49 keer. Na zijn vertrek bij Ajax naar Spartak Moskou, speelde De Zeeuw nooit meer dan vijftien wedstrijden per seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner