25.10.2016 19:11

Botteghin hoopt dat hij niet wordt gespaard

Het is goed mogelijk dat Giovanni van Bronckhorst er woensdag voor kiest om een aantal spelers te sparen in het bekerduel met Excelsior. De Rotterdammers zijn nog in drie competities actief en zullen dit zware seizoen af en toe de krachten moeten sparen. Eric Botteghin hoopt desalniettemin dat hij woensdag speelt.

"Als de trainer me nodig heeft wil ik graag spelen. Ik voel mij fit en wil gewoon alles spelen", vertelt Botteghin, die dit seizoen een rots in de branding in de verdediging van Feyenoord is. "Op papier lijkt het misschien een makkelijke wedstrijd, maar je weet het nooit. In bekerwedstrijden gebeuren vaak gekke dingen en daarom moeten we gefocust zijn."

De Braziliaan scoort niet vaak, maar maakte het afgelopen seizoen een belangrijk doelpunt voor Feyenoord. In de kwartfinale tegen Feyenoord maakte de verdediger na 105 minuten spelen de winnende 0-1. "Dat was een mooie goal en ik was blij dat ik het team kon helpen. Ik hou heel erg van bekerwedstrijden", besluit Botteghin in gesprek met RTV Rijnmond.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner