26.10.2016 13:30

FC Groningen blijft realistisch na overwinning

Bryan Linssen heeft FC Groningen op voorsprong gezet tegen AZ en viert het feestje met zijn medespelers. (23-10-2016)
Bryan Linssen heeft FC Groningen op voorsprong gezet tegen AZ en viert het feestje met zijn medespelers. (23-10-2016)

FC Groningen wist afgelopen weekend weliswaar met 2-0 te winnen van AZ Alkmaar, maar desondanks blijven de Groningers realistisch. Onlangs was FC Groningen nog terug te vinden op de laatste plaats.

Er is geen euforie bij FC Groningen na de winstpartij tegen AZ. "Dat zou ook gek zijn", aldus Peter Jeltema, technisch manager van FC Groningen, tegenover Voetbal International. "We moeten realistisch zijn, die laatste plaats was echt wel even slikken. Iedereen bij ons weet dat we een goede groep en een goede staf hebben, maar resultaten in het voetbal zijn gewoon bepalend voor de beeldvorming en sfeer. Daar moet je niet bang voor zijn."

Na een matige periode koos FC Groningen-trainer Ernest Faber tegen AZ voor een hele andere voorhoede. "Als trainer zoek je toch naar de juiste balans en als je een grote en goede selectie hebt, is die soms wat moeilijker te vinden. Maar ik vind het juist mooi om te zien dat Faber veel mogelijkheden heeft. En als je in topsport zit, weet je dat er dingen veranderen als het een tijdje niet loopt. We spelen nu drie uitwedstrijden op rij dus over drie weken maken we een nieuwe tussenbalans op."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner