26.10.2016 21:42

Waterreus: "PSV is te afhankelijk van De Jong"

Luuk de Jong ziet dat zijn PSV het heel lastig heeft in het bekerduel met Sparta Rotterdam. (25-10-2016)
Luuk de Jong ziet dat zijn PSV het heel lastig heeft in het bekerduel met Sparta Rotterdam. (25-10-2016)

Ronald Waterreus kijkt met stijgende verbazing naar de slechte vorm van PSV. De landskampioen presteert momenteel ondermaats. De oud-doelman had verwacht dat de Eindhovenaren ook dit seizoen de titel zouden grijpen.

"Cocu heeft een uitgebalanceerde selectie tot zijn beschikking die bij elkaar is gebleven. En door de goede prestaties in de Champions League van vorig seizoen dacht ik dat het mentaal ook wel goed zou zitten", vertelt Waterreus in gesprek Metro. Volgens de oud-keeper van PSV loopt vooral aanvoerder Luuk de Jong met zijn ziel onder de arm. "Je ziet dat hij gefrustreerd is. PSV is te afhankelijk van hem geworden, waardoor PSV erg voorspelbaar speelt."

"Vorig seizoen had je voorin nog Jürgen Locadia lopen, een spits die noodgedwongen als vleugelaanvaller werd opgesteld", vervolgt Waterreus. "Er werd veel van positie gewisseld en Locadia fungeerde als een soort bliksemafleider van De Jong. Locadia scoorde twaalf keer vorig seizoen, maar is nu al een tijd geblesseerd aan zijn lies."

Technisch directeur Marcel Brands haalde afgelopen zomer een aantal nieuwe spelers naar Eindhoven, maar volgens Waterreus voegt momenteel alleen Bart Ramselaar echt iets toe aan PSV. "Siem de Jong en Daniel Schwaab zijn breedteversterkingen. Siem heeft de afgelopen twee jaar amper gespeeld en nu moet hij sneller dan gepland spelen en ook nog de kar trekken. Dat kan niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner