27.10.2016 11:47

Ten Hag looft matchwinner Barazite

Nacer Barazite doet een poging tijdens het bekerduel FC Utrecht - FC Groningen (26-10-2016).
Nacer Barazite doet een poging tijdens het bekerduel FC Utrecht - FC Groningen (26-10-2016).

Nacer Barazite scoorde woensdagavond in de blessuretijd de winnende treffer tijdens het bekerduel met FC Groningen (1-0) en daar was FC Utrecht-trainer Erik ten Hag natuurlijk ontzettend blij mee.

"Als hij echt getergd is, is hij tot ongekende dingen in staat", looft de oefenmeester van FC Utrecht zijn pupil. "Barazite is een speler die op een veel hoger niveau kan spelen dan FC Utrecht. Hij moet het elke keer weer afdwingen, ook op de training. Alleen zo komt hij stappen dichter bij de top. Dat is voor hem elke keer weer een strijd."

"Hij kan het verschil maken", vervolgt Ten Hag tegenover FOX Sports. "Maar ik denk dat we heel veel spelers hebben die het verschil kunnen maken. De ene keer is Barazite de grote man, dan Haller, dan Živković, dan Ayoub en zo kan ik volgens mij nog wel doorgaan. We hebben heel veel spelers die al een goal hebben gemaakt. Dat scorend vermogen zit dus door de hele ploeg."

Dat FC Utrecht, net als afgelopen weekend tegen Willem II (1-0 overwinning) in de blessuretijd scoort, is volgens Ten Hag geen toeval. "We zijn hartstikke fit. Deze ploeg is mentaal stappen aan het zetten. Die begrijpen dat, als je goed voetbal speelt en dit volhoudt, dat ene moment om de wedstrijd te beslissen vanzelf komt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner