28.10.2016 11:17

Saymak beseft: "De wedstrijd van het jaar"

Leeroy Owusu (r.) zet druk op Mustafa Saymak tijdens de competitiewedstrijd Excelsior - PEC Zwolle. (21-10-2016)
Leeroy Owusu (r.) zet druk op Mustafa Saymak tijdens de competitiewedstrijd Excelsior - PEC Zwolle. (21-10-2016)

Mustafa Saymak kijkt uit naar de IJsselderby van aankomend weekend. PEC Zwolle neemt het dan op tegen rivaal Go Ahead Eagles. De middenvelder weet maar al te goed wat het duel losmaakt bij de supporters.

Saymak is geboren en getogen in Deventer, maar is afkomstig uit de jeugd van Zwolle. Hij is op de weg terug van een zware kruisbandblessure. "Ik voel me topfit, maar ik word pas echt sterker als ik veel wedstrijden in de benen heb", vertelt Saymak aan FOX Sports. "Na mijn blessures heb ik nog te veel ups en downs. Op zich logisch, maar het is soms wel frustrerend."

"Ik wil belangrijk zijn voor het team, maar simpele dingen als een juiste aanname of pass gaan nog te vaak verkeerd. Tegen FC Twente en Excelsior heb ik voetballend weinig laten zien. Hopelijk kan ik zondag meer laten zien. Het leeft enorm, zoals altijd. Go Ahead Eagles heeft natuurlijk wat goed te maken na de bekeruitschakeling, maar wij zijn gebrand op een overwinning."

"Wij staan nu een punt op hen voor en willen daar graag vier punten van maken", vervolgt de spelverdeler. "Ook voor onze fans, die altijd achter ons zijn blijven staan. De IJsselderby is de wedstrijd van het jaar, een duel op zich. Er komt zoveel meer bij kijken dan een normaal Eredivisie-duel. We moeten strijd leveren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner