28.10.2016 14:34

Van Bronckhorst kan Elia niets garanderen

De keuze is reuze voor Giovanni van Bronckhorst op de vleugelposities. Met Bilal Başaçıkoğlu, Jens Toornstra, Steven Berghuis en Eljero Elia heeft de trainer van Feyenoord vier opties voor twee posities. Iemand een basisplaats garanderen zit er dan ook niet in.

Elia zei onlangs dat als hij fit is, hij zichzelf als zijn enige concurrent ziet. Daar wil Van Bronckhorst niet in meegaan. "Een honderd procent fitte Elia hoeft niet per se basisspeler te zijn bij dit Feyenoord. We hebben genoeg opties. Ik ben blij dat alle vier de vleugelaanvallers inzetbaar zijn", citeert RTV Rijnmond de oefenmeester van Feyenoord.

Zowel Elia als Berghuis is nog niet helemaal fit, erkent Van Bronckhorst. Het is dan ook nog de vraag wie de twee buitenspelers zullen zijn als Feyenoord het zondag opneemt tegen sc Heerenveen. Het duel met de Friezen mag gerust een topper worden genoemd, want Heerenveen bezet na tien wedstrijden de derde plaats in de Eredivisie. Feyenoord is met 28 punten uit tien duels de koploper.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner