28.10.2016 16:30

Černý verstopt zich niet: "Ik ben een vechter"

Op twee bekerwedstrijden na speelt Vaclav Černý dit seizoen zijn wedstrijden bij de beloften van Ajax. Het Tsjechische talent erkent dat hij niet blij is met de huidige situatie, maar met hard werken probeert hij zich in de hoofdmacht te werken.

Vorig seizoen kwam Černý onder Frank de Boer tot zeven optredens in de Eredivisie. Dit seizoen speelde hij zijn competitiewedstrijden enkel bij Jong Ajax, waar hij met acht doelpunten en vijf assists uitstekend op dreef is. "Dit is de eerste tegenslag in mijn carrière, dat is absoluut waar", geeft de Tsjech toe aan Ajax Life. "Ik had het er hartstikke zwaar mee, maar als ik dit goed oppak, maakt het me sterker. Ik probeer bij Jong Ajax wedstrijden te beslissen, assists te geven en goed te spelen, zodat ik snel weer kan spelen waar ik wil."

Trainer Peter Bosz verdeelt talenten in twee categorieën: vechters en vluchters. "Ik ben een vechter, voor tweehonderd procent", aldus Černý. "Ajax is de club waar ik voor heb gekozen, waar ik pas en waar ik wil spelen. Ik had vier jaar geleden ook voor andere clubs kunnen kiezen. Het is ook niet zo dat Ajax niet langer inzet op de jeugd, het ligt puur aan mij en de trainer die mij een kans geeft. Als ik goede acties maak, komt mijn kans vanzelf dichterbij."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner