28.10.2016 21:42

Hyballa wil in uitwedstrijden meer domineren

NEC presteert dit seizoen buitenshuis niet eens heel slecht, maar Peter Hyballa wil dat zijn team in uitwedstrijden meer laat zien. Daar krijgen de spelers van NEC aankomende zondag de kans toe, want dan staat het uitduel met FC Utrecht op het programma.

Trainer Hyballa heeft zijn spelers voorbereid op de tactiek van FC Utrecht. "De spitsen spelen vrij centraal, waardoor onze verdedigers vaker één-op-één komen te staan en ze hebben een hele sterke ruit op het middenveld met technisch vaardige spelers als Ayoub en Barazite", aldus de trainer op de clubwebsite van NEC. "De aanval is ook echt gevaarlijk, omdat er met Haller en Živković twee verschillende type spelers lopen en ze allebei ook goed worden bediend vanuit het centrum."

Toch wil de Duitse trainer van NEC zich niet te veel bezighouden met de tegenstander. "Zelf zullen we vooral dominanter moeten spelen dan we recent in uitwedstrijden hebben gedaan. Thuis lijkt ons dat makkelijker af te gaan, maar ook op vreemde bodem moeten we durven voetballen op de helft van de tegenstander." NEC veroverde dit seizoen vier punten in vier uitduels.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner