28.10.2016 22:24

Mulder wil dat Heerenveen zich niet verstopt

De Rotterdamse Kuip is zondagmiddag het decor van dé kraker van de elfde speelronde van de Eredivisie: Feyenoord - sc Heerenveen. De Rotterdammers gaan fier aan kop en de Friezen zijn de verrassende nummer drie van de competitie. Doelman Erwin Mulder, die een verleden heeft bij Feyenoord, wil dat Heerenveen zondag lef toont.

"Wij staan niet voor niets op de derde plaats. Die plek hebben we verdiend met goed en aanvallend voetbal. Als wij zondag lef tonen, blijven voetballen en ons onder hun druk vandaan kunnen spelen, dan liggen er mogelijkheden", aldus de doelman op de clubwebsite van Heerenveen. "We moeten wel scherp zijn, wat Feyenoord geeft weinig weg. De kansen die je krijgt moeten raak zijn. Ze hebben pas vier goals tegen, dat is kwaliteit."

Mulder is realistisch: het kampioenschap is te hoog gegrepen voor de Friezen. "Over 34 wedstrijden heeft Feyenoord meer mogelijkheden. Wij moeten ook niet naar Feyenoord, Ajax of PSV kijken. Die gaan gewoon uitmaken wie er kampioen wordt. Laten wij dan zorgen dat we ‘the best of the rest’ worden. Dan hebben we een heel goed seizoen gedraaid, zo simpel is het ook."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner