29.10.2016 13:50

Streppel is niet bezig met tegenstanders

Jurgen Streppel kent een voortvarende start bij sc Heerenveen. Met de ploeg staat de trainer, die sinds de zomer aan het roer staat, derde in de Eredivisie. Hij probeert zich zo min mogelijk bezig te houden met tegenstanders.

"Om de simpele reden dat het erom gaat hoe je zelf dingen uitvoert", begint de oefenmeester van de Friezen. "Als je een visie hebt over hoe je wilt spelen en je die wilt ontwikkelen, dan denk ik dat je je vooral daarmee bezig moet houden."

"En als je met de tegenstander bezig bent, dan gaat het vooral om hun zwakke punten", vertelt hij aan Voetbal International. "Hoe kun je daarvan profiteren? Video-analyse is niet alleen maar simpel alle beelden laten zien. Integendeel. Je moet juist niet de fout maken je spelers te overvoeren met informatie." 

"Het gaat erom precies die beelden te selecteren die jouw analyse ondersteunen. Het moet je altijd helder voor ogen staan wat je wilt bereiken met die beelden. De boodschap is het belangrijkst. Dan kan één goed beeld veel beter werken dan tien nietszeggende beelden waarbij de boodschap uiteindelijk zijn kracht verliest", aldus Streppel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner