30.10.2016 16:12

Brands kan niet veel met kritiek op Pereiro

Gastón Pereiro (l.) ontwijkt een tackle van Sherel Floranus (r.) tijdens de tweede ronde van de KNVB beker. (25-10-2016)
Gastón Pereiro (l.) ontwijkt een tackle van Sherel Floranus (r.) tijdens de tweede ronde van de KNVB beker. (25-10-2016)

Volgens de technisch directeur van PSV, Marcel Brands, voelt Gastón Pereiro zich steeds meer op zijn gemak bij PSV. Tegen Vitesse was de aanvaller de grote man door de enige twee treffers van de wedstrijd te maken.

"De andere Zuid-Amerikanen zoals Santiago Arias, Héctor Moreno en Andrés Guardado zijn hierin erg belangrijk. En Ruud van Nistelrooy is ook een paar keer met hem uit eten geweest", vertelt Brands in gesprek met Metro. "Door zijn tijd bij Real Madrid en Malaga kan Ruud perfect vertellen wat het verschil is tussen Noord- en Zuid-Europa en wat er van hem verwacht wordt."

De Uruguayaan krijgt voornamelijk de kritiek te verduren dat hij zijn hoge prijskaartje niet waarmaakt, maar daar is Brands het niet mee eens. "Hij heeft vorig seizoen elf doelpunten gemaakt. Ik vind dat niet slecht voor een eerste seizoen. Zeker als je beseft dat hij niet altijd een basisspeler was. En nu heeft hij er ook al 5 in liggen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner