30.10.2016 19:58

Van den Brom: "Team belangrijker dan Robert"

Dankzij een doelpunt van Robert Mühren wist AZ nipt te winnen op bezoek bij ADO Den Haag. De spits maakte al vijf doelpunten in de laatste vier wedstrijden, maar moest opnieuw op de bank plaatsnemen. Trainer John van de Brom is wel klaar met de vragen rond zijn spitsen.

"Ik ben superblij met Robert dat hij zich elke keer weer bewijst als invaller. Ik snap dat hij meer wil, maar het team is voor mij veel belangrijker. Ik heb helemaal geen klagen over Robert. Ik word een beetje moe om de roep om Robert in de basis. Ik vind dat Wout Weghorst het vandaag ook goed heeft gedaan", aldus Van den Brom in gesprek met de NOS.

AZ wist al vier competitiewedstrijden op rij niet te winnen, waardoor het woord 'crisis' viel in Alkmaar. Volgens Van den Brom raakten ze bij AZ niet in paniek. "Er is geen sprake van crisis, maar ik maakte me wel enorme zorgen om hoe we speelden. Dat is voor mij de grootste winst. We hebben dwingend gespeeld, altijd controle gehouden en met name de tweede helft veel kansen gecreëerd. Dat was wel even geleden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner