30.10.2016 22:28

Mühren: "Moet misschien stoppen met scoren"

De AZ-spelers Thomas Ouwejan, Wout Weghorst, Arnold Mühren en Alireza Jahanbakhsh (v.l.n.r.) vliegen elkaar in de armen na de late treffer van Mühren. (30-10-2016)

Robert Mühren is flink op schot voor AZ. De spits maakte de laatste vijf doelpunten van de Alkmaarders, maar een basisplaats heeft het nog niet opgeleverd. Ook op bezoek bij ADO (0-1) was Mühren als invaller beslissend.

"Twee kansen, één goal. Ik dacht: ik wacht nog even tot de laatste drie minuten en maak hem dan gewoon", vertelt Mühren aan FOX Sports. De supersub kwam na 66 minuten in het veld, alvorens hij drie minuten voor tijd het winnende doelpunt maakte.

Mühren is de meest scorende invaller van de Eredivisie. De spits mocht vier keer invallen en maakte daarin drie doelpunten. In de KNVB beker en Europa League kreeg hij wel het vertrouwen in de punt van de aanval en scoorde ook toen.

"Je droomt er wel van dat je scoort en het is mooi dat het nu iedere keer gebeurt. Als ik zo doorga, dan eindigen we mooi. Laat ik verder maar niets zeggen over mijn reserverol. Misschien moet ik maar gewoon stoppen met scoren", besluit de 27-jarige Mühren met een grap.