31.10.2016 10:08

Streppel: "Dijks is een geweldige jongen"

Mitchell Dijks (l.) viert samen met Hakim Ziyech (r.) het doelpunt van de Ajax-middenvelder tegen Excelsior. (29-10-2016)
Mitchell Dijks (l.) viert samen met Hakim Ziyech (r.) het doelpunt van de Ajax-middenvelder tegen Excelsior. (29-10-2016)

Mitchell Dijks maakte in zijn periode bij Willem II een dusdanige ontwikkeling door dat Ajax hem destijds besloot terug te kopen. Op dit moment moet de linksback veelal genoegen nemen met een plek op de bank in Amsterdam. Jurgen Streppel zag van dichtbij de ommekeer van Dijks in Tilburg.

Als trainer werkte Streppel bij Willem II samen met Dijks. "Dijks is een geweldige jongen. Bij Heerenveen heeft hij een paar tegenslagen gehad en bij Willem II kwam hij een keer te laat. Bij Ajax is dat de doodstraf en toen dat bij Willem II gebeurde zei hij: trainer, sorry, ik ben te laat. Ik zei: dat kan toch gebeuren?", zo vertelt de coach in het programma Rondo.

"Toen is er nog een akkefietje geweest dat hij ging stappen na een wedstrijd. Maar vanaf dat moment is hij niet meer op stap geweest en was het bij hem alleen maar: eten, drinken en slapen." De 23-jarige vleugelverdediger is bezig aan zijn tweede seizoen in het eerste van Ajax. Afgelopen zondag stond hij tegen Excelsior (1-0 winst) voor het eerst in lange tijd weer in de basis.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner