31.10.2016 21:28

Vlaar inzetbaar tijdens de topper tegen Ajax

Ron Vlaar overziet het spel van zijn ploeg tegen FC Groningen. (23-10-2016)
Ron Vlaar overziet het spel van zijn ploeg tegen FC Groningen. (23-10-2016)

Het druk houden op koploper Feyenoord is voor Ajax een stuk moeilijker geworden na nieuws vanuit Alkmaar. Ron Vlaar is fit genoeg om in de aankomende Eredivisie-topper te spelen. Hij kampte de laatste weken met kuitklachten.

Twee maanden geleden kwam de kuitblessure van Vlaar voor het eerst in het nieuws, daarna bleef de aanvoerder van de Alkmaarders kwakkelen met zijn fysieke gesteldheid. De laatste twee duels van de Eredivisionist miste Vlaar, maar bij het televisieprogramma Peptalk was de robuuste mandekker meer dan duidelijk; hij kan spelen tegen Ajax.

Het duel in het AFAS Stadion is echter niet de eerstvolgende wedstrijd van AZ. De ploeg neemt het donderdag eerst nog op tegen Maccabi Tel Aviv in de Europa League. Ook in die wedstrijd is Vlaar hoogstwaarschijnlijk inzetbaar, alhoewel het de vraag is of Vlaar in dat geval ook op oorlogssterkte in actie kan komen tegen Ajax.

De centrumverdediger, die deze zomer als transfervrije speler de selectie van AZ versterkte, kwam dit seizoen veertien keer in actie voor de Alkmaarders, waarvan acht keer in de Eredivisie. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner