01.11.2016 10:02

Mentor Ziyech: "Gaat hem ook lukken"

Abdelhak Nouri (r.) krijgt de Bronzen Stier van Hakim Ziyech (l.) voorafgaand aan het competitieduel Jong Ajax - De Graafschap (17-10-2016).
Abdelhak Nouri (r.) krijgt de Bronzen Stier van Hakim Ziyech (l.) voorafgaand aan het competitieduel Jong Ajax - De Graafschap (17-10-2016).

Abdelhak Nouri stond te springen om te debuteren in de hoofdmacht van Ajax. Hakim Ziyech maakte vier jaar geleden hetzelfde mee bij sc Heerenveen en adviseert de jonge middenvelder om vooral rustig te blijven.

"Ruim vier jaar geleden kwam ik bij sc Heerenveen ook nieuw bij het eerste en kon ik niet wachten op mijn debuut in de Eredivisie", blikt Ziyech met De Telegraaf terug op het begin van zijn profcarrière. "Dus ik weet hoe dat voelt. Ik had ook de fase dat ik heel ongeduldig was, toen ik een heel jaar in Jong sc Heerenveen moest spelen. Voor mij is het nu zaak Appie rustig te houden."

Ziyech weet dat geduldig blijven lastig is, maar heeft desondanks veel vertrouwen in Nouri. "Ik had ook de goede mensen om me heen, die zeiden: 'Wacht nou maar af'. Mijn zaakwaarnemer en mijn broer verzekerden me dat mijn kans zou komen. Daardoor lukte het mij om kalm te blijven. En dat gaat hem ook lukken."

Nouri debuteerde afgelopen weekend in de Eredivisie tijdens het competitieduel met Excelsior (1-0 winst).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner