01.11.2016 14:45

Toornstra staat open voor contractverlenging

Jens Toornstra maakt indruk bij Feyenoord. In het thuisduel met Roda JC Kerkrade (5-0) is hij opnieuw trefzeker. (25-09-2016)
Jens Toornstra maakt indruk bij Feyenoord. In het thuisduel met Roda JC Kerkrade (5-0) is hij opnieuw trefzeker. (25-09-2016)

Jens Toornstra is momenteel uitstekend bezig bij Feyenoord. De multifunctionele middenvelder annex buitenspeler is nog in het bezit van een contract tot medio 2018 in Rotterdam, maar is benieuwd naar de plannen die de club met hem heeft.

Toornstra speelt het gehele seizoen al prima bij de koploper van de Eredivisie en werd als beloning opgeroepen voor het Nederlands elftal. "Oranje is in meer opzichten goed voor mij. Mijn contract loopt inderdaad af in 2018. Vroeg of laat moet Feyenoord iets gaan doen", vertelt Toornstra in gesprek met ELF Voetbal Magazine. "Of ze doen niets en dan moet ik verder. Ik laat het rustig op me afkomen. Het is zeker een optie om nog jaren bij Feyenoord te blijven."

De 27-jarige middenvelder zit niet ongeduldig te wachten op een stap naar het buitenland, maar is wel bereid om daar over na te denken. "Nee, dat hoeft niet per se. Noem me een Randstadjongen. Ik kom uit Ter Aar, heb bij ADO, FC Utrecht en Feyenoord gespeeld. Lekker dicht bij huis, bij mijn vrienden en familie. Dat bevalt me uitstekend. Maar als er een aanbieding komt uit het buitenland en het plaatje mooi is, dan zal ik er wel over nadenken."

Toornstra speelde in het verleden voor ADO Den Haag en FC Utrecht, maar is sinds de zomer van 2014 actief in het shirt van Feyenoord. Hij speelde sindsdien 61 competitiewedstrijden voor de Rotterdammers en was daarin goed voor twaalf doelpunten. Toornstra miste dit seizoen nog geen minuut in de Eredivisie en behoort tot de sterkhouders in het elftal van trainer Giovanni van Bronckhorst. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner