03.11.2016 12:09

Breuer twijfelde na promotie over Eredivisie

Met zijn 36 jaar is Michel Breuer een van de meest ervaren spelers in de Eredivisie. De verdediger van Sparta Rotterdam keerde dit seizoen na meer dan twee jaar weer terug op het hoogste niveau. Omdat hij inmiddels een jaartje ouder is, twijfelde Breuer of nog mee kon in de Eredivisie.

Breuer is nooit een speler geweest die het van zijn snelheid moest hebben. Toen Sparta deze zomer promoveerde, begon de discussie of Breuer nog wel geschikt was voor de Eredivisie. De Rotterdammers gaven duidelijkheid door de verdediger een contracverlenging aan te bieden. "Ik was zelf ook wel benieuwd of ik het nog bij kon benen", vertelt Breuer op de website van sc Heerenveen, de club waar hij tussen 2004 en 2012 voor speelde.

"Het was voor mezelf ook afwachten of ik het nog kon, maar de ploeg draait lekker en ik ga er gewoon in mee. Het is niet zo dat ik het fluitend doe, ik moet er hard voor trainen voor om me staande te houden", aldus Breuer. De verdediger stond dit seizoen elke competitiewedstrijd in de basis en miste alleen de bekerduels. "Twee zware wedstrijden binnen vijf dagen is op mijn leeftijd misschien net te veel van het goede", besluit Breuer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner