03.11.2016 16:56

Go Ahead test drie transfervrije spelers

Kevin van Essen (r.) is Huseyin Dogan (l.) te snel af tijdens het competitieduel Sparta Rotterdam - SC Telstar. (19-04-2015)
Kevin van Essen (r.) is Huseyin Dogan (l.) te snel af tijdens het competitieduel Sparta Rotterdam - SC Telstar. (19-04-2015)

In een zoektocht naar versterkingen is Go Ahead Eagles bij drie transfervrije spelers uitgekomen. Huseyin Dogan (22), Geraldo Antonio (22) en Christopher Ngombo-N’zala (29) krijgen een kleine week de kans om een contract in de wacht te slepen.

Dogan en Antonio zijn de bekendste spelers. Eerstgenoemde komt uit de jeugdopleiding van Sparta, maar na ruim vijftig wedstrijden in het eerste elftal werd zijn contract afgelopen zomer niet verlengd. Aanvaller Antonio versleet al diverse clubs in zijn carrière, voor Jong PSV debuteerde hij in de Jupiler League. Daarna zocht de spits zijn heil bij Sparta, het Portugese CD Santa Clara en FC Lisse, maar sinds het einde van 2015 speelde Antonio geen duel op hoog niveau meer.

Ngombo-N’zala is een Belgische verdediger die in de jeugd bij RSC Anderlecht en PSV speelde, om vervolgens zijn geluk te beproeven in Spanje, Griekenland en zijn thuisland België. Go Ahead Eagles promoveerde vorig seizoen via de play-offs naar de Eredivisie, maar de formatie uit Deventer heeft het moeilijk op het hoogste voetbalniveau van Nederland. Na elf wedstrijden staat de club in de degradatiezone.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner