04.11.2016 11:32

Thern denkt na over vertrek bij Heerenveen

Nathaniël Will (l.) ontsnapt aan de aandacht van Simon Thern (r.) tijdens de bekerwedstrijd sc Heerenveen - De Graafschap. (20-09-2016)
Nathaniël Will (l.) ontsnapt aan de aandacht van Simon Thern (r.) tijdens de bekerwedstrijd sc Heerenveen - De Graafschap. (20-09-2016)

Simon Thern heeft het op dit moment niet naar zijn zin bij sc Heerenveen. De middenvelder komt onder trainer Jurgen Streppel nauwelijks aan spelen toe. Thern hoopt dat die situatie snel zal veranderen, anders wil hij wellicht vertrekken in de winterstop.

De Zweedse middenvelder is aardig gedaald in de pikorde. Vorige week gaf Streppel enkele spelers rust tijdens het bekerduel met FC Eindhoven (1-2 zege), maar Thern bleef desondanks op de bank. In december liep Thern een zware knieblessure op, daarvoor was hij over het algemeen een basisspeler. De 24-jarige Zweed begint ondertussen ongeduldig te worden.

"Het moet niet te lang duren. Als ik in de winterstop nog niet speel, moet ik wel uitkijken naar een andere club", vertelt Thern aan Omroep Friesland. De Zweed stond zes maanden langs de kant met zijn kwetsuur. "Maar daarna heb ik nog niet echt een kans gekregen. Natuurlijk gaat het goed, maar eens vaker een invalbeurt en wat langer had ik wel verwacht."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner