05.11.2016 12:25

Holla: "Ik wilde weg, elders minuten maken"

PEC Zwolle begon tegenvallend aan het seizoen, maar de club steekt de afgelopen tijd in een goede vorm. Dat geldt ook voor middenvelder Danny Holla. Afgelopen weekend was Holla nog trefzeker tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (3-1).

"De hele week voorafgaand aan de wedstrijd waren de mensen ermee bezig, onder meer met vuurwerk op onze laatste training. Het is mooi dat ik op het moment zelf van waarde kon zijn", vertelt Holla aan Voetbal International. Zwolle legde Holla transfervrij vast nadat zijn contract bij Brighton & Hove Albion werd ontbonden. "Het voelt vooral heerlijk om weer voetballer te zijn."

"Afgelopen jaar heb ik te weinig wedstrijden gespeeld bij Brighton. Ik wilde weg, elders minuten maken, maar het duurde lang voordat een club concreet werd. De markt is veranderd, met 28 jaar was ik opeens een oude speler. Misschien twijfelden clubs aan mijn fitheid of dachten ze dat ik een gortig salaris zou vragen. Ik ben blij dat ik met Zwolle wel weer een club vond waar perspectief is."

Holla speelt tegen een lage vergoeding voor Zwolle en heeft de optie om in de winterstop transfervrij te vertrekken. "Toch is het een win-winsituatie. Ik kan PEC Zwolle helpen door goede wedstrijden te spelen en ook met mijn ervaring van waarde zijn, terwijl ik tegelijkertijd mezelf weer in de kijker kan spelen. En dan wacht ik wel af wat er in de winterstop voorbijkomt, misschien wel vanuit PEC zelf."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner