05.11.2016 17:34

Ook Gudelj uit Ajax-selectie gezet na klagen

Nemanja Gudelj (l.) is een stap eerder bij de bal dan oud-Ajacied Achraf el Mahdioui (r.) tijdens de wedstrijd ADO Den Haag - Ajax. (16-10-2016)
Nemanja Gudelj (l.) is een stap eerder bij de bal dan oud-Ajacied Achraf el Mahdioui (r.) tijdens de wedstrijd ADO Den Haag - Ajax. (16-10-2016)

Na Anwar El Ghazi is Nemanja Gudelj de tweede selectiespeler van Ajax die in kort tijdsbestek voorlopig uit de A-selectie is verwijderd. De Servische middenvelder kan het mentaal niet opbrengen dat hij tegenwoordig wisselspeler is. Hij gaf dit aan bij trainer Peter Bosz, die daarop ingreep.

El Ghazi werd afgelopen week voor één maand bij de beloften gestald, hij gedroeg zich onprofessioneel nadat hij hoorde dat hij niet bij de wedstrijdselectie zat. Met Gudelj is nog geen afspraak gemaakt, de middenvelder gaat eerst interlands met Servië spelen, daarna gaat hij om tafel met de directie en technische staf van Ajax.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars op de clubwebsite van Ajax: "Wij worden genoodzaakt deze maatregel te nemen. Ik heb inmiddels ook met Nemanja gesproken. Wij vinden deze mentaliteit niet passen bij een topsporter. Hij vertrekt maandag naar de nationale ploeg en zodra hij terugkomt zullen we met hem om de tafel gaan om te bepalen hoe we dit gaan oplossen."

Ajax speelt aankomende zondag in Alkmaar tegen AZ, het toeval bestaat dat El Ghazi en Gudelj vorig seizoen voor een 0-3 overwinning zorgde in het AFAS Stadion. Er was ook ander selectienieuws, Nick Viergever keert terug, nadat hij het duel met Celta de Vigo in de Europa League miste vanwege een spierblessure. Ook Abdelhak Nouri zit weer bij de twintig namen die Bosz meeneemt naar Alkmaar.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner