05.11.2016 21:34

NEC en Groningen spelen gelijk in matig duel

NEC Nijmegen en FC Groningen hebben een punt overgehouden aan het duel in De Goffert. Het spel in Nijmegen was niet van een hoog niveau, al zorgde het slot toch voor opwinding (1-1).

De eerste helft van NEC - FC Groningen was weinig enerverend. Het tempo lag te laag, terwijl NEC en FC Groningen in balbezit erg slordig waren. De bezoekers hadden een licht overwicht, maar tijdens de eerste 45 minuten in Nijmegen werden er geen grote kansen gecreëerd. Desondanks had zowel NEC als FC Groningen - met een beetje geluk - kunnen scoren. Simon Tibbling nam een afgeslagen voorzet van Albert Rusnák op de volley, maar zag NEC-doelman Joris Delle redding brengen. Aan de andere kant viel een bal vanuit de kluts voor de voeten van Mohamed Rayhi, maar de NEC'er schoot de bal over het doel.

Het spelbeeld bleef het eerste kwartier na rust onveranderd. FC Groningen had het meeste balbezit, terwijl NEC op de counter loerde. Kansen via open spel bleven uit, maar vanuit een standaardsituatie kwamen de bezoekers bijna op voorsprong. Kasper Larsen kopte een hoekschop van Yoëll van Nieff echter tegen de lat.

Een kwartier voor tijd dacht NEC via Dario Dumić op voorsprong te komen, maar op aanraden van zijn assistent keurde scheidsrechter Ed Janssen de treffer af. De verdediger van NEC had FC Groningen-verdediger Larsen namelijk in zijn rug geduwd. De afgekeurde treffer was even later extra pijnlijk, want Tom van Weert schoot FC Groningen op voorsprong. De spits van de bezoekers anticipeerde goed op een voorzet van Van Nieff en liet de Franse sluitpost van NEC kansloos: 0-1.

FC Groningen leek met drie punten huiswaarts te keren, maar vijf minuten na de treffer van Van Weert was het weer gelijk. Invaller Quincy Owusu-Abeyie ging de combinatie aan met Taiwo Awoniyi. Quincy leek de bal te verspelen, maar daardoor viel de bal perfect voor Ferdi Kadıoğlu. De zeventienjarige middenvelder schoot de bal vervolgens snoeihard tegen de touwen: 1-1. In de slotfase ging NEC op zoek naar een tweede treffer, maar er werd niet meer gescoord in Nijmegen. NEC gaat na de interlandperiode op bezoek bij Ajax, terwijl FC Groningen het in eigen huis opneemt tegen ADO Den Haag.

Door: Jurre Hermans