05.11.2016 21:38

PSV laat dure punten liggen tegen FC Twente

PSV is er opnieuw niet in geslaagd om in eigen huis te winnen. In het duel met FC Twente kwam de formatie pas te laat op gang. Ünal zette de uitploeg verdiend op voorsprong, maar zag PSV langszij komen door een rebound van Moreno. Pas na de openingstreffer kwam PSV op stoom, maar het was niet voldoende voor de overwinning. Op basis van de tweede helft krijgt PSV met een 1-1-gelijkspel te weinig.

De eerste minuten waren in het voordeel van de gasten uit Enschede. De ploeg van René Hake toonde genoeg aanvallende intenties, maar tot een schot op doel kwam het niet. De ploeg uit Enschede gaf met de aanvallende intenties een duidelijk signaal af.

Toch profiteerde FC Twente niet optimaal van de ruimte die de club aangeboden kreeg van de thuisploeg. Veel solo’s vanaf het middenveld kwamen niet aan bij de spitsen van FC Twente. De enige grote kans voor rust kwam van de voet van Gastón Pereiro. De Uruguayaanse vleugelspeler controleerde de bal, maar schoot voorlangs.

Pas na rust kwam de wedstrijd in Eindhoven pas echt op gang. De supporters van PSV moesten toezien hoe Enes Ünal de verdediging van PSV te slim af was. In de 53ste minuut kroop de Turkse spits uit de rug van Nicolas Isimat-Mirin en prikte de bal onder de uitkomende doelman Pasveer.

Na het openingsdoelpunt schrok PSV wakker. Cocu haalde middenvelder Davy Pröpper naar de kant en bracht voor hem aanvallende krachten in de vorm van Oleksandr Zinchenko. De huurling van Manchester City stichtte samen met Pereiro het meeste gevaar. Een voorzet van laatstgenoemde luidde de gelijkmaker in. De indraaiende voorzet werd niet goed genoeg gekeerd door FC Twente-doelman Marsman. In de rebound was de Mexicaanse verdediger Moreno er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te tikken, 1-1. De thuisploeg zette vervolgens nog aan, maar het lukte PSV niet om de defensie van FC Twente verder aan het wankelen te brengen.

PSV laat met het gelijkspel kostbare punten liggen in de strijd om de koppositie. De ploeg van Phillip Cocu moet hopen dat concurrenten Ajax en Feyenoord zondag punten morsen bij respectievelijk AZ en Go Ahead Eagles. Ook FC Twente schiet niets op met het gelijkspel in Eindhoven. Door de puntendeling blijft de ploeg van René Hake steken op negentien punten, wat voorlopig goed is voor de zesde plaats in de Eredivisie.

Door: Maarten Elst