06.11.2016 16:20

Heracles pakt broodnodige zege in Arnhem

Heracles Almelo heeft zondagmiddag de tweede overwinning van het seizoen geboekt. Na een slaapverwekkende eerste helft ging de wedstrijd in het tweede bedrijf los. Ricky van Wolfswinkel bracht Vitesse nog op voorsprong, maar Brahim Darri en Samuel Armenteros zorgden ervoor dat de drie punten mee gingen naar Almelo.

In de eerste helft viel er weinig te beleven in Arnhem. Beide ploegen zijn de laatste weken zoekende en dat bleek ook in het eerste bedrijf. Vitesse was de bovenliggende partij, maar het tempo lag laag. Daardoor lukte het de thuisploeg zelden om wat te creëren. Alleen Chelsea-huurling Nathan, die van trainer Henk Fraser een basisplek kreeg boven Adnane Tighadouini, zorgde voor opleving. Op aangeven van Van Wolfswinkel volleerde de Braziliaan de bal op de vuisten van Bram Castro. Vlak voor rust waren de rollen omgedraaid. Dit keer was het Nathan met de voorzet op zijn spits, maar Van Wolkswinkel schoot voor langs.

De bezoekers stelden daar weinig tegenover. Doelman Elroy Room hoefde in de eerste helft één keer in actie te komen. Op een schot van Darri moest de doelman zich strekken om zijn doel schoon te houden. Pas na rust brak de wedstrijd los. Wederom was het Nathan met de goede actie. De huurling kroop naar binnen en vond de ruimte om uit te halen. Doelman Castro tikte de bal over zijn doel. Ook Heracles liet direct een teken van leven zien. Aanvoerder Thomas Bruns stuurde Darri de diepte in. De aanvaller was razendsnel en tussen twee man lukte het hem om uit te halen. Room stond echter op de juiste plek en kon ingrijpen.

Dat bleek slechts het begin te zijn. Met een lage voorzet vond Milot Rashica zijn spits en Van Wolfswinkel bleef koel. Met een lage schuiver bracht hij zijn team op voorsprong. Daar konden de Arnhemmers niet lang van genieten. Darri kreeg de ruimte om uit te halen en dat deed de aanvaller van zo’n 25 meter. Met een heerlijke knal zorgde hij voor de gelijkmaker.

Beide ploegen gingen op zoek naar de voorsprong. Vitesse leek de wedstrijd onder controle te hebben, maar het waren de bezoekers die de verrassende voorsprong pakten. Brandley Kuwas, die in beeld is bij Oranje, werd in de zestien onderuit getikt door Guram Kashia. Scheidsrechter Danny Makkelie was resoluut en wees naar de stip. Armenteros was vanaf elf meter trefzeker. Vitesse probeerde de gelijkmaker te forceren. Zo bracht Henk Fraser in Yuning Zhang een tweede spits, maar het mocht niet baten voor de Arnhemmers.

Door: Ilona van der Werf

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner