07.11.2016 19:27

Klaassen baalt van Gudelj: "Dan houdt het op"

Davy Klaassen behoudt het overzicht tijdens Ajax - FC Utrecht. (02-10-2016)
Davy Klaassen behoudt het overzicht tijdens Ajax - FC Utrecht. (02-10-2016)

Davy Klaassen is niet blij met de ontstane onrust bij Ajax. De aanvoerder van de Amsterdammers is verbaasd over de situatie van Nemanja Gudelj. De middenvelder liet trainer Peter Bosz weten het mentaal niet langer op te kunnen brengen om op de bank te zitten. Bosz zette hem daarna uit de selectie.

"Als hij dat niet kan opbrengen dan is het zijn goed recht om dat eerlijk te zeggen", aldus Klaassen in gesprek met Metro. "Of dat zijn einde bij Ajax is? Daar ga ik niet over. Maar ik heb liever dat hij dit eerlijk zegt, dan dat hij alles gaat lopen verzieken en er met de pet naar gaat gooien. Als je geen onderdeel van het team wilt zijn, tja dan houdt het op. Het hoort gewoon bij voetbal. Soms beland je op de bank."

Eerder zette Bosz Anwar El Ghazi al uit de hoofdmacht van Ajax. De buitenspeler zou zijn trainer een duw hebben gegeven en was zeer gefrustreerd over zijn gebrek aan speeltijd in het eerste elftal. El Ghazi speelt voor straf een maand bij de beloften in de Jupiler League. Of dat voor Gudelj ook geldt, is nog onduidelijk. Klaassen vindt het lastig om de overweging van Gudelj te begrijpen. "Ik vind het moeilijk om in zijn hoofd te kijken. Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit zou doen wat Gudelj nu heeft gedaan, maar ja ik heb nog nooit in zo'n situatie gezeten."

Klaassen verwacht niet dat er nog meer ontevreden spelers aan gaan kloppen bij Bosz. "Ik kan me niet voorstellen dat andere jongens er op zitten te wachten om ook uit de selectie gekegeld te worden. Misschien dat er een paar spelers weg willen, dat kan en dat is ook niet echt bevorderlijk voor het team. Maar geloof me ze willen echt niet uit de selectie gezet worden", aldus de aanvoerder van Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner