08.11.2016 13:30

Room ligt niet wakker van penaltysyndroom

Vitesse-doelman Eloy Room heeft de bal klemvast in de Gelderse Derby. NEC scoort op de valreep nog de gelijkmaker in De Goffert. (23-10-2016)
Vitesse-doelman Eloy Room heeft de bal klemvast in de Gelderse Derby. NEC scoort op de valreep nog de gelijkmaker in De Goffert. (23-10-2016)

Eloy Room slaagde er zondag niet in om de strafschop van Heracles-aanvaller Samuel Armenteros te stoppen. De doelman van Vitesse is er tot op heden nog niet in geslaagd om een inzet vanaf elf meter te stoppen. Room maakt zich daar niet heel druk over.

De 27-jarige sluitpost speelde al 132 duels in de Eredivisie, maar hield nog nooit een strafschop tegen. Alle achttien penalty's werden oog in oog met Room benut. "Ik probeer gewoon die bal te pakken. Als het niet lukt, dan lukt het niet. Ik probeer erop te trainen door na de training effetjes te blijven staan om wat penalty's op me te laten nemen. Maar ik denk dat er niet echt op de trainen valt", aldus Room tegenover Voetbal International.

"Als de speler 'm gewoon goed neemt, dan heb je weinig kans", vervolgt de doelman van Vitesse. Hij maakt zich dan ook niet heel druk over het zogenaamde 'Jasper Cillessen-syndroom'. "Je moet ook geluk hebben. Dat moet gewoon eens gebeuren en dan is deze reeks doorbroken. Voor mij is het geen issue", is de conclusie van Room. Door de benutte strafschop van Armenteros verloor Vitesse met 1-2 van Heracles Almelo. De Arnhemmers staan daardoor op een negende plaats in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner