08.11.2016 14:53

Hateboer ziet contractverlenging niet zitten

Hans Hateboer baalt enorm van de nederlaag van FC Groningen tegen sc Heerenveen. De Friezen zijn in de Euroborg met 0-3 te sterk. (15-10-2016)
Hans Hateboer baalt enorm van de nederlaag van FC Groningen tegen sc Heerenveen. De Friezen zijn in de Euroborg met 0-3 te sterk. (15-10-2016)

Hans Hateboer is bezig aan zijn laatste maanden in dienst van FC Groningen. De vleugelverdediger wil zijn aflopende contract niet verlengen. Algemeen directeur Hans Nijland is teleurgesteld over het besluit van Hateboer.

"Zoals wellicht bekend is, heeft Hateboer aan het einde van dit seizoen een aflopende verbintenis met FC Groningen. Wij hebben meerdere malen geprobeerd een nieuwe overeenkomst met hem af te sluiten, maar Hateboer heeft ons helaas laten weten zijn contract bij FC Groningen niet te willen verlengen. Dat is zeer jammer en spijtig", is de uitleg van Nijland op de officiële website van de noorderlingen.

De 22-jarige Hateboer maakte tijdens het seizoen 2013/2014 zijn debuut in de hoofdmacht van FC Groningen. Op 18 februari 2014 maakte de vleugelverdediger voor het eerst zijn opwachting in de Eredivisie, maar een plezierig debuut werd het niet: in de tweede helft werd hij tegen RKC Waalwijk met een rode kaart van het veld gestuurd.

 In de seizoenen daarna groeide Hateboer uit tot een basisspeler bij de Groningers. In februari 2014 ondertekende hij een driejarige verbintenis. Hateboer liet afgelopen zomer al weten open te staan voor een nieuwe stap in zijn carrière. De vleugelverdediger speelde tot nu toe 104 officiële duels in het shirt van FC Groningen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner