08.11.2016 22:30

Başaçıkoğlu wil nooit meer voor Ajax spelen

Feyenoord-aanvaller Bilal Başaçıkoğlu dribbelt over het veld in De Kuip. Tegen sc Heerenveen komen de Rotterdammers niet verder dan 1-1. (30-10-2016)
Feyenoord-aanvaller Bilal Başaçıkoğlu dribbelt over het veld in De Kuip. Tegen sc Heerenveen komen de Rotterdammers niet verder dan 1-1. (30-10-2016)

Bilal Başaçıkoğlu weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De buitenspeler van Feyenoord heeft nog een contract tot de zomer van 2018, maar heeft nog niets van de clubleiding gehoord over een mogelijke nieuwe verbintenis.

Başaçıkoğlu heeft dit seizoen al elf wedstrijden gespeeld in dienst van de koploper van de Eredivisie. Maar op de vraag waar zijn sportieve toekomst ligt, heeft de buitenspeler nog geen antwoord. "Mijn contract bij Feyenoord loopt volgend jaar af. Ik heb nog niks gehoord", zegt hij in gesprek met Hand in Hand. "Ik ben nog jong en een aantal jaren Feyenoord zou voor mij helemaal niet verkeerd zijn."

De aanvaller van Feyenoord staat op de langere termijn wel open voor een buitenlands avontuur. "Misschien kan ik naar een club in Spanje. Villarreal of Sevilla spreekt me wel aan. En als ik daar presteer, wie weet komt er dan uiteindelijk een club als Arsenal. Engeland en Duitsland vind ik mooie competities. En dromen mag toch? Veel zal afhangen van hoe ik mij verder ontwikkel. Laat ik mij eerst maar focussen op Feyenoord."

Başaçıkoğlu is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax, maar de Amsterdammers hoeven in de toekomst niet aan te kloppen bij de aanvaller. Een rentree bij Ajax is volgens Başaçıkoğlu uitgesloten. "Frank de Boer was de trainer in de D1. In gesprekken hoorde ik steeds dat ze heel tevreden over mij waren. Voor mijn gevoel ging het ook steeds beter. Toch moest ik op een gegeven moment vertrekken zonder een goede reden. Ik was een jochie van 11 jaar en dat heeft me toen veel pijn gedaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner