09.11.2016 09:43

David wil snel rentree maken voor Go Ahead

Chris David (r.) probeert Richairo Živković (l.) van zich af te houden tijdens het bekerduel tussen Go Ahead Eagles en Willem II. (27-10-2015)
Chris David (r.) probeert Richairo Živković (l.) van zich af te houden tijdens het bekerduel tussen Go Ahead Eagles en Willem II. (27-10-2015)

Bijna een jaar nadat Chris David zwaar geblesseerd raakte, maakte de middenvelder dinsdagavond zijn rentree op het voetbalveld. De speler van Go Ahead Eagles maakte minuten in het beloftenelftal van de Deventenaren. Tegen MVV scheurde David destijds zijn voorste kruisbanden in zijn linkerknie af.

David maakte zijn rentree op een kunstgrasveld. "Ik heb getwijfeld of ik wel op kunstgras wilde spelen. Ik heb mijn hele revalidatie op gewoon gras gedaan. Maar eenmaal op het veld was ik niet bang meer om te voetballen. Ik heb nog wel wat tikken van achteren gekregen, maar ik heb het overleefd. Daar ben ik heel blij mee. Natuurlijk wilde ik me graag bewijzen. Dat is logisch", vertelt de oud-speler van FC Twente aan De Stentor.

David hoopt snel op speelminuten in het eerste elftal. "Het meeste heb ik wedstrijden spelen in de Adelaarshorst gemist. Voetballen in die fantastische sfeer. Ik heb afgelopen zondag op de tribune zitten te genieten van de wedstrijd tegen Feyenoord. Winnen van de koploper, het was geweldig. Ik voel me ook op de tribune een lid van het team, maar wil natuurlijk het liefst zelf op het veld staan. En helpen om Go Ahead in de Eredivisie te houden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner