09.11.2016 15:15

Spits Van Weert had moeite met reserverol

Tom van Weert (r.) wint een kopduel tijdens het competitieduel FC Groningen - AZ Alkmaar (23-10-2016).
Tom van Weert (r.) wint een kopduel tijdens het competitieduel FC Groningen - AZ Alkmaar (23-10-2016).

Tom van Weert vertrok afgelopen zomer van Excelsior naar FC Groningen, maar raakte al snel zijn basisplaats kwijt. Inmiddels heeft de spits een nieuwe kans gekregen, maar Van Weert voelt zich nog niet zeker van zijn plaats.

"De eerste drie wedstrijden begon ik in de basis, maar we verloren drie keer op rij. Ik belandde op de bank, maar een reserverol vind ik echt heel moeilijk. Daar was ik ook niet voor naar Groningen gekomen. Omdat de resultaten niet goed bleven, heb ik een nieuwe kans gekregen. Toch heb ik nog niet het gevoel dat ik nu de nummer-één-spits van FC Groningen ben. Pas als ik belangrijk ben en beslissend blijf, geef ik de trainer geen kans me opnieuw te wisselen."

FC Groningen is na twaalf competitiewedstrijden terug te vinden op de vijftiende plaats. "We horen niet thuis op de plek waar we nu staan", vervolgt Van Weert tegenover Voetbal International. "Daar hebben we echt te veel kwaliteit voor. We creëren de laatste weken tussen de tien en vijftien kansen, dan doe je het als ploeg gewoon goed. Maar we moeten nu wel meer punten gaan pakken, omdat de druk anders simpelweg te groot wordt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner