09.11.2016 19:50

Hateboer: "Door de voordeur naar buiten"

Hans Hateboer (r.) heeft tijdens FC Groningen - AZ moeite met Fred Friday (l.), die zijn lichaam goed gebruikt tijdens zijn aanname. (23-10-2016)
Hans Hateboer (r.) heeft tijdens FC Groningen - AZ moeite met Fred Friday (l.), die zijn lichaam goed gebruikt tijdens zijn aanname. (23-10-2016)

Nadat bekend werd dat Hans Hateboer zijn aflopende contract bij FC Groningen niet gaat verlengen, heeft de rechtsback voor het eerst zelf gereageerd op de situatie. Hij is niet van plan om zijn club op vervelende wijze te verlaten.

Via algemeen directeur Hans Nijland werd duidelijk dat Hateboer na dit seizoen als transfervrije speler vertrekt bij de Eredivisionist. De vleugelverdediger heeft er lang over nagedacht, zo geeft hij aan tegenover FC Groningen TV. "Er is een hele lange periode overheen gegaan. Ik heb ervoor gekozen om niet te verlengen, want ik wil verder kijken. Ik wil kijken waar mijn plafond ligt, mijn vertrouwde omgeving uit om te zien wat ik allemaal nog meer kan", is de heldere boodschap van Hateboer.

FC Groningen benaderde de 22-jarige verdediger, die toch nog even nadacht over contractverlenging. "Al gauw kwam de conclusie dat ik wilde kijken naar iets anders. Afgelopen zomer kwam er niets interessants, dus ben ik hier gebleven." Daarna werd duidelijk dat Hateboer na het huidige seizoen gratis de deur uitloopt. Dit leverde geroezemoes op binnen FC Groningen.

"Ik heb positieve reacties gekregen, maar ook negatieve. Dat is ook wel logisch, want het zijn trotse supporters van de club. Het is niet zo dat ik met mijn kop naar beneden ga lopen en op veertig procent meehobbel. Dat is niet goed voor mij en niet goed voor de club. Ik denk dat de mensen die mij kennen weten dat ik alles zal doen om mijn steentje bij te dragen. Ik wil hier door de voordeur naar buiten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner