10.11.2016 10:17

NAC hoopt op transfer Ajacied Gudelj

Nemanja Gudelj (l.) wordt in de rug gelopen als hij een bal wil controleren. (15-09-2016)
Nemanja Gudelj (l.) wordt in de rug gelopen als hij een bal wil controleren. (15-09-2016)

NAC Breda hoopt dat Nemanja Gudelj Ajax in januari gaat verlaten. Als de Amsterdammers een flinke transfersom ontvangen voor de Servische middenvelder, dan profiteert NAC mee en dat komt op een goed moment.

De Bredanaars verwachten namelijk een tekort van zeven ton op de begroting. Stel dat Ajax tien miljoen euro ontvangt voor Gudelj, dan mag NAC 4,5 ton bijschrijven. "Het zou een prettige meevaller zijn", aldus Justin Goetzee, algemeen directeur van NAC, tegenover BN De Stem. "We houden het in de gaten, maar zijn er niet dagelijks mee bezig. Wij bemoeien ons nergens mee. Het enige dat we doen, is alle spelers in de gaten houden die in de jeugd van NAC hebben gespeeld."

NAC kan rekenen op een flinke vergoeding vanwege de solidariteitsbijdrage die in 2001 werd geïntroduceerd door de FIFA. Een club heeft recht op een vergoeding als een speler tussen zijn 12e en zijn 23e deel heeft uitgemaakt van een club. In totaliteit moet een club vijf procent van de transfersom afstaan. Gudelj speelde vanaf zijn 9e tot aan zijn 21e voor NAC. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner