10.11.2016 20:58

Van der Heijden: "Ik heb mijn kans gegrepen"

Jan-Arie van der Heijden heeft de bal tijdens het duel tussen Go Ahead Eagles en Feyenoord. De Rotterdammers gaan in de Adelaarshorst voor het eerst dit seizoen onderuit. (06-11-2016)
Jan-Arie van der Heijden heeft de bal tijdens het duel tussen Go Ahead Eagles en Feyenoord. De Rotterdammers gaan in de Adelaarshorst voor het eerst dit seizoen onderuit. (06-11-2016)

Jan-Arie van der Heijden is dit seizoen verzekerd van een basisplaats bij Feyenoord, maar vorig seizoen was dat niet het geval. De verdediger verdween tijdens de opeenvolgende reeks nederlagen uit het elftal van trainer Giovanni van Bronckhorst. Waarom juist hij zijn plaats verloor, weet Van der Heijden nog altijd niet.

"Ik denk dat het ook te maken heeft met die reeks van slechte resultaten", laat Van der Heijden weten aan Feyenoord TV. "Of misschien moest ik nog wat wennen. Ik weet wel dat ik een tijdje nodig heb om aan te passen want dat was bij Vitesse ook al zo. Ik heb tijdens de afgelopen zomer wel getwijfeld of ik nog speelminuten zou maken. Ik denk ook niet dat ik een moeilijke jongen ben, maar dat is niet wat telt. Ik haalde een goed niveau en wist dat mijn kans zou komen."

Dit seizoen heeft Van der Heijden zich weer in de basis van Feyenoord gevochten. De verdediger speelde al tien duels en maakte daarin een solide indruk. "Als je kijkt naar het aantal speelminuten dat ik nu maak in vergelijking met vorig seizoen... Het kan verkeren", vervolgt de mandekker. "Ik kan niet ontkennen dat er vorig seizoen periodes zijn geweest waarin ik het zwaar had. Ik hoopte dat er een kans zou komen en dat duurde ook even. Toen die kans kwam, heb ik hem ook gepakt."

Van der Heijden maakte in de zomer van 2014 transfervrij de overstap van Vitesse naar Feyenoord. Vorig seizoen speelde hij negentien competitiewedstrijden in het shirt van de Rotterdammers. De verdediger is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax en speelde ook nog twee seizoenen voor Willem II.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner