12.11.2016 11:26

Overmars weerkaatst kapitaalvernietiging

Spelers als Riechedly Bazoer, Kenny Tete, Jaïro Riedewald en Anwar El Ghazi zitten tegenwoordig veel op de bank bij Ajax, terwijl deze spelers een grote toekomst werd voorspeld. Kapitaalvernietiging wordt het genoemd, maar daar is Marc Overmars het niet mee eens.

Aangezien de vier talenten niet tot weinig spelen, vermindert de waarde van het viertal. Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders werd Overmars, directeur spelersbeleid bij Ajax, uitgehoord over de situatie. "Ik lees geregeld dat dat kapitaalvernietiging is. Natuurlijk daalt de waarde van spelers die op de bank zitten, maar tegelijkertijd stijgt de waarde van voetballers die wél in de basis staan", stelt de oud-voetballer.

Leo van Wijk, voorzitter van de raad van commissarissen, staat achter Overmars en Ajax-trainer Peter Bosz. "De trainer heeft gekozen voor ervaring om de balans in de ploeg te herstellen. Maar ons beleid is onveranderd: we zetten vol in op de doorstroming van talent uit onze opleiding." Over het spel werd weinig geklaagd tijdens de vergadering, Ajax is al zeker van Europese overwintering, terwijl in de Eredivisie de druk op koploper Feyenoord wordt opgevoerd. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner