12.11.2016 14:33

Hateboer: "Ik kies voor een nieuwe uitdaging"

Hans Hateboer in actie voor FC Groningen. De rechtsback maakt later bekend zijn contract niet te willen verlengen bij de club. (23-10-2016)
Hans Hateboer in actie voor FC Groningen. De rechtsback maakt later bekend zijn contract niet te willen verlengen bij de club. (23-10-2016)

Hans Hateboer is bezig aan zijn laatste jaar als speler van FC Groningen. De vleugelverdediger maakte eerder deze week bekend zijn contract niet te willen verlengen, maar drukt de fans op het hart dat hij wel alles blijft geven voor de club.

"Ik wil een keer de vertrouwde omgeving uit om te zien wat ik nog allemaal kan. Een tijdje terug wist ik al dat ik hier niet zou gaan verlengen. Rond het voorjaar kwam het bestuur al bij me met de vraag om te verlengen en daar heb ik even over nagedacht, maar al gauw kwam ik tot de conclusie dat ik wilde kijken naar iets anders", vertelt Hateboer in gesprek met FC Groningen TV. "Afgelopen zomer is daar niets interessant uitgekomen, dus ben ik hier gebleven, maar ik kies nu toch voor een nieuwe uitdaging."

Dat hij aan het einde van het seizoen de deur achter zich dicht trekt bij FC Groningen, leverde nogal wat rumoer op bij de Trots van het Noorden. "Ik heb heel veel positieve reacties gehad, maar ook negatieve. Ik snap dat de supporters niet willen dat ik hier aan het einde van het seizoen gratis de deur uitloop, maar het is niet zo dat ik nu opeens met mijn kop naar beneden ga lopen op veertig procent. Daar word ik zelf ook niet beter van en daar hoeft niemand bang voor te zijn. Het heeft geen zin om hier op een kut-manier weg te gaan. Ik wil hier door de voordeur naar buiten."

Ernest Faber, trainer van FC Groningen, liet eerder al weten het besluit van Hateboer te respecteren. De rechtsback maakte in februari 2014 zijn debuut in de Eredivisie. Hij speelde tot nu toe 104 officiële duels in het groen en wit. Hateboer won in 2015 de KNVB beker met FC Groningen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner