12.11.2016 15:45

Friday bezorgt AZ prima oefenzege in Turkije

AZ heeft zaterdag in Istanbul een oefenwedstrijd tegen de Turkse kampioen Beşiktaş met ruime cijfers gewonnen. De Alkmaarse club zegevierde met 4-1. Fred Friday was de gevierde man bij de bezoekers.

De Nigeriaanse spits is in de Eredivisie niet meer verzekerd van een basisplaats, maar scoorde in het oefenduel liefst drie keer. Het andere doelpunt van AZ kwam op naam van Robert Mühren. De man in vorm bij AZ maakte tien minuten voor tijd de 0-4 in het voordeel van de Alkmaarders.

Trainer John van den Brom stelde veel basiskrachten op in de oefenwedstrijd tegen Beşiktaş. Zo stonden Ron Vlaar, Ben Rienstra, Stijn Wuytens en Ridgeciano Haps aan de aftrap in Istanbul. Namens Beşiktaş bepaalde Marcelo (ex-PSV) de toch wel verrassende eindstand op 4-1. Dabney dos Santos moest bij AZ in de eerste helft met een blessure naar de kant.