12.11.2016 16:45

Van der Heijden grinnikt om nieuwste bijnaam

Jan-Arie van der Heijden overtuigt aan de bal bij de wedstrijd tussen Feyenoord en sc Heerenveen. (30-10-2016)
Jan-Arie van der Heijden overtuigt aan de bal bij de wedstrijd tussen Feyenoord en sc Heerenveen. (30-10-2016)

Jan-Arie van der Heijden presteert de laatste tijd uitstekend bij Feyenoord. De centrale verdediger speelt met vertrouwen en liet zelfs al een aantal hoogstandjes zien. Het leverde hem in Rotterdam al de bijnaam 'Jan-Scharie' op.

Van der Heijden kan wel lachen om de creativiteit van de Feyenoord-supporters. "Ik heb het ook gehoord. Dat is leuk. Ik denk dat het een beetje gekscherend is, maar ik kan er wel om lachen. Ik waardeer het dat de mensen die de wedstrijden zien, kunnen zien dat ik met vertrouwen speel. Ik heb veel vertrouwen en denk dat ik dan ook mijn beste voetbal laat zien", vertelt de verdediger aan Feyenoord TV.

De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst is nog altijd koploper van de Eredivisie, maar draait de laatste weken aanzienlijk stroever dan in het begin van het seizoen. Afgelopen weekend ging Feyenoord met 1-0 onderuit tegen hekkensluiter Go Ahead Eagles. Van der Heijden ging opzichtig in de fout bij de treffer van de thuisploeg, maar leek in de eerste helft ook voor de gelijkmaker te zorgen. Scheidsrechter Ed Janssen keurde de treffer echter af vanwege hands van Steven Berghuis.

Van der Heijden had graag zijn fout goedgemaakt en de gelijkmaker op het scorebord gebracht, maar is eigenlijk wel van mening dat hij niet voor de doelpunten moet zorgen bij de Rotterdammers. "Er zijn genoeg jongens in de ploeg die kunnen scoren. Ik denk niet dat het mijn taak is om te scoren, maar als het kan zal ik het zeker niet laten", aldus de 28-jarige verdediger van Feyenoord.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner